Heeft je klant de rekening niet binnen de betalingstermijn voldaan, dan stuur je zo snel mogelijk een betalingsherinnering. Hoe moet een betalingsherinnering eruit zien?

Je hebt je rekeningen netjes op tijd verstuurd, maar als de betalingstermijn is afgelopen staat het geld nog niet op je rekening. Bel eventjes met je klant of opdrachtgever wat er loos is. Maar wacht ook niet te lang met het sturen van een betalingsherinnering. Wij adviseren om – als je telefoontje geen effect heeft – na een dag of twee een herinnering te mailen of te sturen.

Waar moet zo’n herinnering aan voldoen?

Aangetekende herinnering versturen

Het is niet nodig om je betalingsherinnering aangetekend te versturen. Via mail of gewoon via de post kan best. Sowieso zien wij dat een aangetekend verstuurde herinnering of aanmaning maar weinig zekerheid biedt, mocht het tot een juridische procedure komen, dus dat geld kun je beter besparen.

Volgende stap: aanmaning

Wordt je herinnering ook niet betaald? De volgende stap is een aanmaning. Die is wat minder vriendelijk dan een herinnering. In de aanmaning kun je ook zeggen dat je wanbetaler ook wettelijke rente moet gaan betalen, dat hoeft bij een herinnering nog niet – maar het mag wel.

De notendop

Zo maak je een goede betalingsherinnering

  • Verstuur je betalingsherinnering snel, binnen een dag of twee

  • Op de herinnering: gegevens factuur, bankgegevens en nieuwe (korte!) betaaltermijn

  • Aangetekend versturen is niet nodig

Niet wachten

Stuur die betalingsherinnering snel na het aflopen van de betalingstermijn. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om je geld nog te krijgen. Ben jij lui met je debiteurenbeheer, dan doet je wanbetalende klant ook lekker rustig aan.
Sebastiaan Baldinger, Gerechtsdeurwaarder

Vragen over een onbetaalde factuur?

Onbetaalde facturen kosten jouw bedrijf geld. Je hebt misschien de btw al betaald en kosten gemaakt, en nu… niks.

Geef de incasso uit handen, dan gaat een professional het voor je regelen.

Neem contact op met Baldinger Gerechtsdeurwaarders. We helpen je snel.

Sebastiaan Baldinger | incasso, onbetaalde facturen en meer

Sebastiaan Baldinger

JOUW RECHT HALEN DOOR ERVARING, KENNIS EN KUNDE

Wij zijn Baldinger Gerechtsdeurwaarders